За мен

Андрей Неделчев

 

Използвам вродената си склонност да задавам неочаквани въпроси, за да помагам на клиентите ми да се възползват от своите силни страни и да обърнат внимание на възможности, които досега са пренебрегвали, както и да вземат по-удачни решения по отношение на своята кариера или бизнес.

01. Прям

Според личностния ми профил съм прям до болка и хладно обективен. Намирам, че клиентите ми имат най-голяма полза от странична гледна точка и директен фокус върху областите, където има нужда от промяна.

02. Безпристрастен и дискретен

Сред клиентите ми има немалко такива, чиито политически пристрастия, религиозни вярвания или житейски ценности влизат в конфликт с моите, но това не ми е попречило да дам всичко от себе си, за да им помогна да намерят своя път. Вероятно няма нужда да казвам, че каквото споделят с мен остава само между нас.

03. Опитен

В досегашната ми кариера два пъти съм сменял рязко посоката и съм се преквалифицирал. Всеки път съм се обръщал за съвет към хора с опит и житейска мъдрост. В работата си като консултант се стремя да предам онова, което сам съм научил.

Доказан ефект

Числата не лъжат

Провел съм кариерни консултации на клиенти в 20 държави, включително Албания, Англия, Армения, Испания, Канада, Латвия, Македония, Молдова, Румъния, Русия, САЩ, Словакия, Сърбия, Украйна, Унгария, Финландия, Холандия, Хърватска и Швейцария. Консултирал съм екипи на малки и средноголеми фирми, както и неправителствени организации.

Брой на държавите, в които съм консултирал клиенти

%

Средна оценка от всички клиенти след консултацията

Кратка биография

Роден съм в края на 1977 г. в София. За разлика от множеството българи, моето семейство е второ (а от страна на родителите на дядо ми по майчина линия и трето) поколение протестанти. Този факт отрано ме привикна към идеята, че съм различен от мнозинството. Направи ме и особено чувствителен към специфичната динамика във всеки вид малцинствени общества. Научих се да ценя свободата във всяко отношение и не мога да понасям ограничаването ѝ. Освен всичко друго, семейната ми среда ме подтикна да премисля огромна част от своите вярвания и допълнително подсили естествената ми подозрителност към всякакви идеи, които се снасят наготово, и приемат за даденост.

Завърших английска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Още в гимназията бях започнал да работя като преводач на свободна практика и продължих с тези занимания както по време на военната си служба, така и по време на следването си, и след него (повече от 12 години). Между 2006 и 2008 г. работих като управител на проекти в частна фирма за събитиен мениджмънт.

През юни 2008 г. се присъединих към европейския екип на Crown Financial Ministries като програмен директор, а от февруари 2012 г. до април 2016 г. бях директор на европейския офис на организацията. Тъкмо тогава изиграх ключовата роля за внедряването сред партньорите ни в Европа на инструмента за кариерно ориентиране Career Direct®, организирах обучението и сертифицирането на първите десетима консултанти на континента, и координирах проекта по превеждането и одобряването на версиите на Career Direct® на осем от европейските езици. От 2010 г. съм сертифициран Career Direct® консултант и в практиката си съм консултирал клиенти от двадесет държави, като междувременно съм помогнал на много други чрез индивидуални разговори, работилници и обучения.

През август 2016 г. предприех радикална промяна в професионалната си кариера и станах част от търговския екип на Intelligent Systems, българска корпорация, която през 2016 г. беше сред шестдесетте най-големи партньора в бизнес продуктовата линия Microsoft Dynamics в света. През май 2017 г. се пренасочих от търговска към консултантска роля като CRM консултант в софийския офис на Intelligent Systems, а през февруари 2019 г. постъпих като старши консултант в Innexys Consulting (част от групата Bulpros, вече Digitall). От началото на 2022 г. заемам позиция Principal Senior Consultant в подразделението Microsoft BizApps на Digitall, а от лятото на същата година ръководя екип. В това си качество имам поредица от Microsoft сертификати с експертиза по Microsoft Dynamics CRM и Customer Engagement модулите на Dynamics 365, както и Power Platform.

Обичам да стигам до дъното на идеите и ми доставя истинско удоволствие да се ровя из всякакви писания, а после да обяснявам на ясен и разбираем език онова, което иначе звучи така сложно. Обичам да чета книги и ги намирам за чудесен “прозорец към света”. Най-добре мисля когато говоря или пиша, затова още от 2005 г. имам личен блог.

Освен това обичам да пея и да подрънквам на китара и пиано. Юношеската ми мечта беше да бъда рок музикант и все още не съм изоставил идеята, че един ден може да имаме група с брат ми и синовете ми.

Понастоящем живея в София, България.

Безплатна ориентация

Проверете дали съм подходящия консултант за вас!

Имате въпроси, но не сте сигурни от какъв вид консултация се нуждаете? Заинтригувани сте, но не сте убедени, че съм най-подходящия консултант за вас?

Защо не се свържете с мен, за да ми разкажете от какъв съвет се нуждаете? Не е в мой интерес да трупам недоволни клиенти, така че ако не мога да ви предложа онова, от което имате нужда, ще ви кажа прямо.